Przeglądający wątek:
4 Anonimowi
zamieszczajcie tu linki do swoich prac na róznych stronach jak deviantart i te sprawy..

Uncia Hortensis
Rabatka
A myślisz, że od czego jest dział 'sznurki' na górnym menu?
Myr

jestę kapibarę
Trochę mało informatywne te "Sznurki" w sumie... Tak się zastanawiam na co by to zamienić. Miały być "Furry linki", ale po co nam informacje o pokrytych futrem sznurkach... tak wyszły "sznurki"... Ma ktoś jakiś pomysł jak to nazwać inaczej niż "odnośniki", "linki", "strony z furry"?
Po co komplikowac sobie sprawe? "Linki" wystarczy imo:)

Uncia Hortensis
Rabatka
Może:
Odnośniki do stron z furry (aka linki)
Odnośniki do stron z furry (aka linki)
Myr

jestę kapibarę
Ale żeby było krótkie
Nie ma takiego słowa pewnie, co? 

Uncia Hortensis
Rabatka
Sznurówki?
Myr
jest tam yiff... tylko trzeba umieć szukać ale pociesze cię, ze już pare osób na tym forum znalazło
Daj na widocznym miejscu!
Hmm... To chyba dobre miejsce do pokazania moich tworów 
Jestem ciekaw waszych opini, co wogóle myślicie o takiej... hmm... technice.
trzy obrazki
Wszelkie komentarze mile widziane.

Jestem ciekaw waszych opini, co wogóle myślicie o takiej... hmm... technice.
trzy obrazki
Wszelkie komentarze mile widziane.

jestę kapibarę
Woah, niezłe... wilk i tygrys zwłaszcza, gepard troszeczkę gorszy (bardziej rozmazany)..
nom zwłaszcza że to gepardzica
ale faktycznie można nie zauważyć 

jestę kapibarę
Jakby się tak kurczowo nie trzymała to by było lepiej widać 

Ja jak już mówiłem jestem pod wrażeniem.
Naprawdę świetnie Ci to wyszło Okami :*
Zwłaszczaj ak dodałeś tło, to całość jest po prostu rewelacyjna. Fakt faktem wilk i tygrys wyszli lepiej niż gepardzica, ale jak na pierwszy raz to i tak bardzo dobrze.
Mam nadzieje, że zrobisz jeszcze jakieś postacie i się nimi pochwalisz.
A jak nie to Cię podziobie xP
Naprawdę świetnie Ci to wyszło Okami :*
Zwłaszczaj ak dodałeś tło, to całość jest po prostu rewelacyjna. Fakt faktem wilk i tygrys wyszli lepiej niż gepardzica, ale jak na pierwszy raz to i tak bardzo dobrze.
Mam nadzieje, że zrobisz jeszcze jakieś postacie i się nimi pochwalisz.
A jak nie to Cię podziobie xP
Nie jestem artystą ani grafikiem. Te fotomontaże to wynik zwykłej rzemieślniczej pracy w programie do obróbki grafiki. Zdjęcie człowieka + zdjęcie zwierzęcia + zdjęcie tła. No i wcześniej trochę googlowania w celu pozyskania zdjęć + kilka godzin zabawy w programie graficznym

Niestety więc gepardzica będzie trzymała ręce tak kurczowo, ponieważ:
- Zdjęcie które przerabiałem było takie a nie inne
- Jakby więcej pokazywała to by mnie Karasu zadziobał

Karasu :* dzięki za powtórny komantarz ^^
O, jaki fajny temat.. ja mam dużo swoich obrazków (głównie fotografia i fotografia fotomontowana)
http://wartator.deviantart.com
Lotnik, kryj się
http://wartator.deviantart.com
Lotnik, kryj się

Kotołak (Lwiak)
Anthro
Jako nowy z chęcią oficjalnie zapowiadam, że jak tylko dostanę kawałeczek suchego lądu na serwerze to wystawię parę moich prac. Z góry mówię że to tylko szkice, w photoshop muszę się dopiero nauczyć obsługi.
Więc jak dostanę odpowiedź od neonusa to zaraz zabieram się za wystawianie grafiki.
Więc jak dostanę odpowiedź od neonusa to zaraz zabieram się za wystawianie grafiki.
0
(+0|-0)
Re: Wasze prace
Wysłano: 30.10.2006 0:41:20
Wysłano: 30.10.2006 0:41:20
Jak obiecałem, właśnie wystawiłem kilka (dosłownie) moich BAZGRAKÓW. Kiedy będziecie je oceniać to po prostu pamiętajcie że Photoshopem jeszcze nie potrafię się posługiwać, ale jeśli ktoś ma jakieś sugestie odnośnie tego programu to bardzo proszę PISZCIE. W niedługim czasie postaram się podesłać jeszcze kilka artów.

Uncia Hortensis
Rabatka
Jeżeli jeszcze nie umiesz nic w PhotoShopie to zacznij rysować w GIMPie albo czymś innym co jest darmowe i nie trzeba piracić.
Chyba, że kupiłeś orginał, to już baw się jak chcesz
Natomiast jeżeli chodzi o Chakaty, to rysujesz za długie łapy, przez co wychodzą ci pokracznie trochę. Postudiuj trochę zdjęcia dużych kotów aby zobaczyć jak układją się ich łapy oraz zobacz sobie gdzieś proporcje Chakatów.
Poprawna anatomia i perspektywa to podstawa do tworzenia lepszych rysunków
Chyba, że kupiłeś orginał, to już baw się jak chcesz

Natomiast jeżeli chodzi o Chakaty, to rysujesz za długie łapy, przez co wychodzą ci pokracznie trochę. Postudiuj trochę zdjęcia dużych kotów aby zobaczyć jak układją się ich łapy oraz zobacz sobie gdzieś proporcje Chakatów.
Poprawna anatomia i perspektywa to podstawa do tworzenia lepszych rysunków

Myr

Kotołak (Lwiak)
Anthro
Jeśli chodzi o GIMP to jakoś sobie radzę. Właśnie dodałem jedną z pierwszych moich prac przetworzonych na GIMPie.
Oczywiście strasznie prosta, ale od czegoś trzeba zacząć.
A jeśli chodzi o PHOTOSHOP to dopiero od 2 godzin sprawdzam jego możliwości, więc znam już jakieś 0,05% z jego opcji. A pro po czy wie ktoś jak można automatycznie zamienić coś takiego:
PRZED
W coś takiego:
PO
Oczywiście strasznie prosta, ale od czegoś trzeba zacząć.
A jeśli chodzi o PHOTOSHOP to dopiero od 2 godzin sprawdzam jego możliwości, więc znam już jakieś 0,05% z jego opcji. A pro po czy wie ktoś jak można automatycznie zamienić coś takiego:
PRZED
W coś takiego:
PO

Uncia Hortensis
Rabatka
Jest to nawet prostsze niż ci się wydaje. Wystarczy nie rysować na kartkach w kratkę.
Jeżeli chcesz ćwiczyć rysowanie to kup sobie jakiś zeszyt techniczny z czystymi kartkami i tam rysuj.
Natomiast aby uzyskać wyraźne linie (lineart) po prostu poprawiaj ołówek czarnym długopisem kulkowym.
Jeżeli chcesz ćwiczyć rysowanie to kup sobie jakiś zeszyt techniczny z czystymi kartkami i tam rysuj.
Natomiast aby uzyskać wyraźne linie (lineart) po prostu poprawiaj ołówek czarnym długopisem kulkowym.
Myr

Kotołak (Lwiak)
Anthro
Nareszcie dodałem jeden z moich aktualnych obrazków
, tym razem już nie szkic, ale kontur stworzony ze szkicu na programie GIMP (nie wiem czemu ale w PHOTOSHOP jakoś to mi nie wychodzi)
. Jeśli chodzi o poprzednie prace to tak naprawdę moje zabytki które poznajdowałem w komputerze, a zwłaszcza te narysowane na kartkach w kratkę
.
Tak więc zapraszam do oceniania moich prac, a w szczególności tych najnowszych, które będę starał się dodawać od czasu do czasu
. Póki co postaram się opisać wszystkie starsze prace.
A dla wszystkich zapoznających się z tą stroną i nie tylko zapraszam do kontemplacji prac innych artystów, bo są naprawdę
REWELACYJNE
.

Tak więc zapraszam do oceniania moich prac, a w szczególności tych najnowszych, które będę starał się dodawać od czasu do czasu

A dla wszystkich zapoznających się z tą stroną i nie tylko zapraszam do kontemplacji prac innych artystów, bo są naprawdę

0
(+0|-0)
Re: Wasze prace
Wysłano: 2.11.2006 18:47:51
Wysłano: 2.11.2006 18:47:51
Na początek przepraszam, że znowu piszę pod rząd, ale do rzeczy.
Tak jak obiecałem, właśnie wstawiłem kolejny obrazek przetworzony w GIMP, zapraszam od oceny
.
A tak wogóle z tego co pamiętam to Vethuleion bardzo lubi smoki, więz zapraszam też indywidualnie
.

A tak wogóle z tego co pamiętam to Vethuleion bardzo lubi smoki, więz zapraszam też indywidualnie

Więcej TUTAJ

Anthro
spróbuj różnicować grubość linii. wtedy rysunek nabiera wyrazu i kształtu
rysujesz myszą?
a ja dorzucę coś od siebie xP >>klik!<<

a ja dorzucę coś od siebie xP >>klik!<<