Przeglądający wątek:
1 Anonimowi

Minotaur
Anthro
Zakładam ten temat by było na forum coś co przyda się wam w życiu codziennym, będę tu wklejał ciekawe przepisy i liczę że wy też coś dacie od siebie. Mógłbym dawać tu przepisy na kaczkę po pekińsku, vol-au-vent z farszem z raków w sosie ziołowym lub sajgonki z ślimakami w warzywach (mniam, sam zbierałem ślimaki wyszło pycha) ale nawet byście takich przepisów nie tknęli więc nie było by potrzeby ich wklejać, zamiast tego wpisywać będę super proste i smaczne dania do zrobienia w kilka chwil
Mięsne poduchy (przekąska)
składniki: parówki (zwykłe bo inne się nie nadają), ser żółty w plasterkach, bułka lub chlebek, keczup lub musztarda
opis: znudziły się wam zwykłe hot dogi ? lubicie parówki ale wolelibyście coś lepszego ? Zróbcie sobie dobrze i przygotujcie mięsną poduchę
wykonanie: Parówki wsadzamy do nagrzanego piekarnika zamiast gotowanego mięska mamy pieczone, czekamy aż parówki pokryje ładna i smaczna przypieczona skórka, wyciągamy obwijamy serem i wkładamy z powrotem aż ser się rozpuści wtedy znowu wyciągamy wsadzamy w pieczywo i polewamy keczupem lub musztardą, smacznego
smakuje minimum 40 % smaczniej od gotowanego mięska
Zupa nic (deser)
składniki: mleko, jajka, cukier, cukier waniliowy
opis: Ile razy na kolację lub śniadanie można jeść wciąż tą samą zupę mleczną, może i zdrowe ale głupie i nudne, oto przepis na zupę z jajem
wykonanie: Bierzemy jajka i oddzielamy białko od żółtkek z żółtego robimy kogiel mogiel mieszając z cukrem i cukrem waniliowym a białka ubijamy z cukrem tworząc pianę, gotujemy mleko dodając do niego kogel mogel zanim stanie się gorące a gdy już jest nabieramy łyżką piany z białek i gotujemy je w tym mleku aż się zetną całkowicie, gdy takie będą nalewamy zupę na talerze kładąc na nich po kilka gotowanych pianek (tak zwanych niców) delektujemy się tymi słodkościami mając przed oczyma widok rosnącego w nas zdrowia, wiadomo pij mleko będziesz wielki

Mięsne poduchy (przekąska)
składniki: parówki (zwykłe bo inne się nie nadają), ser żółty w plasterkach, bułka lub chlebek, keczup lub musztarda
opis: znudziły się wam zwykłe hot dogi ? lubicie parówki ale wolelibyście coś lepszego ? Zróbcie sobie dobrze i przygotujcie mięsną poduchę

wykonanie: Parówki wsadzamy do nagrzanego piekarnika zamiast gotowanego mięska mamy pieczone, czekamy aż parówki pokryje ładna i smaczna przypieczona skórka, wyciągamy obwijamy serem i wkładamy z powrotem aż ser się rozpuści wtedy znowu wyciągamy wsadzamy w pieczywo i polewamy keczupem lub musztardą, smacznego

Zupa nic (deser)
składniki: mleko, jajka, cukier, cukier waniliowy
opis: Ile razy na kolację lub śniadanie można jeść wciąż tą samą zupę mleczną, może i zdrowe ale głupie i nudne, oto przepis na zupę z jajem
wykonanie: Bierzemy jajka i oddzielamy białko od żółtkek z żółtego robimy kogiel mogiel mieszając z cukrem i cukrem waniliowym a białka ubijamy z cukrem tworząc pianę, gotujemy mleko dodając do niego kogel mogel zanim stanie się gorące a gdy już jest nabieramy łyżką piany z białek i gotujemy je w tym mleku aż się zetną całkowicie, gdy takie będą nalewamy zupę na talerze kładąc na nich po kilka gotowanych pianek (tak zwanych niców) delektujemy się tymi słodkościami mając przed oczyma widok rosnącego w nas zdrowia, wiadomo pij mleko będziesz wielki

Gdy świt wynosi najjaśniejszą z gwiazd a istoty patrzą z nadzieją na czas spokoju ja przygotowuję się by je chronić gdy oko Boga zgaśnie o zmierzchu

Tygrys z Cheshire
Anthro
PERMABAN
Moje dzieło z wczoraj (genialne acz upierdliwe)
1 kg rozbratla, karkówki lub rumsztyku,
1 cebula,
1 marchewka,
2 ząbki czosnku (obrane),
2 łyżki maki (może być jedna jeśli ktoś nie przepada),
250 ml wytrawnego, czerwonego wina (resztę wypijamy podczas gotowania),
250 ml bulionu (może być z kostki),
50 ml koniaku (reszty proponuję nie wypijać),
sol, pieprz,
1/2 łyżeczki tymianku,
bouquet garni (świeża pietruszka, ziarna pieprzu, tymianek (najlepiej świeży) i liście laurowe zawinięte w gazę i związane sznurkiem) ,
50 g przecieru pomidorowego,
2 łyżki masła do smażenia (masła, a nie wyrobów masłopodobnych),
2 łyżki oleju do smażenia (olej z pestek winogron albo oliwa z oliwek),
500 g małych kartofli,
250 g małych pieczarek,
20 małych cebulek,
1 łyżka masła,
250 g wędzonego boczku,
1/2 pęczka zielonej pietruszki do przybrania.
1. Mięso umyć, usunąć żyłki i nadmiar tłuszczu. Pokroić w kostkę o boku 3 cm.
2. Marchewkę i cebule obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.
3. W płaskim garnku (albo w głębokiej patelni) mocno rozgrzać tłuszcz (masło i olej), włożyć mięso, smażyć 5-6 minut na dużym ogniu. Zrumienić ze wszystkich stron. Dodać marchewkę i cebulę. Oprószyć mąką, smażyć jeszcze 3 min. Polać koniakiem i zapalić. Gdy koniak sie wypali, wymieszać. Wlać wino i bulion. Dodać przecier pomidorowy, czosnek, bouquet garni i tymianek. Doprawić sola i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 1,5 godz.
4. Kartofle obrać, opłukać, przekroić na pół, gotować 15 min w osolonej wodzie. Odcedzić, wymieszać z 1 łyżką masła, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 35-40 min.
5. Pieczarki i małe cebulki obrać, opłukać i odsączyć z wody. Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć na mocno rozgrzanej patelni 5 min. Wyjąć z patelni i dodać do
mięsa. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki i cebulki, dodać do mięsa i
wszystko dusić razem jeszcze 30 min.
6. Przed podaniem dodać do wołowiny pieczone kartofle i posypać zielona pietruszka. Wszystko oprócz ziemniaków możemy przygotować dzień wcześniej i zostawić na patelni na noc.
1 kg rozbratla, karkówki lub rumsztyku,
1 cebula,
1 marchewka,
2 ząbki czosnku (obrane),
2 łyżki maki (może być jedna jeśli ktoś nie przepada),
250 ml wytrawnego, czerwonego wina (resztę wypijamy podczas gotowania),
250 ml bulionu (może być z kostki),
50 ml koniaku (reszty proponuję nie wypijać),
sol, pieprz,
1/2 łyżeczki tymianku,
bouquet garni (świeża pietruszka, ziarna pieprzu, tymianek (najlepiej świeży) i liście laurowe zawinięte w gazę i związane sznurkiem) ,
50 g przecieru pomidorowego,
2 łyżki masła do smażenia (masła, a nie wyrobów masłopodobnych),
2 łyżki oleju do smażenia (olej z pestek winogron albo oliwa z oliwek),
500 g małych kartofli,
250 g małych pieczarek,
20 małych cebulek,
1 łyżka masła,
250 g wędzonego boczku,
1/2 pęczka zielonej pietruszki do przybrania.
1. Mięso umyć, usunąć żyłki i nadmiar tłuszczu. Pokroić w kostkę o boku 3 cm.
2. Marchewkę i cebule obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać.
3. W płaskim garnku (albo w głębokiej patelni) mocno rozgrzać tłuszcz (masło i olej), włożyć mięso, smażyć 5-6 minut na dużym ogniu. Zrumienić ze wszystkich stron. Dodać marchewkę i cebulę. Oprószyć mąką, smażyć jeszcze 3 min. Polać koniakiem i zapalić. Gdy koniak sie wypali, wymieszać. Wlać wino i bulion. Dodać przecier pomidorowy, czosnek, bouquet garni i tymianek. Doprawić sola i pieprzem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 1,5 godz.
4. Kartofle obrać, opłukać, przekroić na pół, gotować 15 min w osolonej wodzie. Odcedzić, wymieszać z 1 łyżką masła, przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika na 35-40 min.
5. Pieczarki i małe cebulki obrać, opłukać i odsączyć z wody. Boczek pokroić w drobną kostkę i smażyć na mocno rozgrzanej patelni 5 min. Wyjąć z patelni i dodać do
mięsa. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pieczarki i cebulki, dodać do mięsa i
wszystko dusić razem jeszcze 30 min.
6. Przed podaniem dodać do wołowiny pieczone kartofle i posypać zielona pietruszka. Wszystko oprócz ziemniaków możemy przygotować dzień wcześniej i zostawić na patelni na noc.
"Well! I've often seen a cat without a grin," thought Alice; " but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever seen in my life!"

Nieskupiony Pies Imprezowy
Anthro
Dobra... jak ktos chce zjeść spaghetti carbonara, a nie chce mi sie pieprzyc ze specjalnymi przyprawami, znam wersję skróconą.
x szynki konserwowej skrojonej w kosteczke [NIE z konserwy, w sklepach taką sie kupuje na stoiskach z wędliną lol..]
x serkow topionych
x makaronu
A więc smazymy na masełku szyneczke, w garnuszku obok roztapiamy serki topione, potem wrzucamy to razem, podsmazamy i dodajemy mleczka do żądanej konsystencji, dalej jak zwykle spaghetti, zeby serki przeszły smakiem szyneczki i voila! Zajebiste papu w tak prosty sposob.
dziekuje.
***
dodam, ze jakos nigdy nie udalo mi sie zrobic zadnego przepisu, bo wszystko gotuje 'na oko'
x szynki konserwowej skrojonej w kosteczke [NIE z konserwy, w sklepach taką sie kupuje na stoiskach z wędliną lol..]
x serkow topionych
x makaronu
A więc smazymy na masełku szyneczke, w garnuszku obok roztapiamy serki topione, potem wrzucamy to razem, podsmazamy i dodajemy mleczka do żądanej konsystencji, dalej jak zwykle spaghetti, zeby serki przeszły smakiem szyneczki i voila! Zajebiste papu w tak prosty sposob.
dziekuje.
***
dodam, ze jakos nigdy nie udalo mi sie zrobic zadnego przepisu, bo wszystko gotuje 'na oko'

Minotaur
Anthro
A propo Spagetti
Spagetti (danie)
opis: chcecie zrobić danie szybkie i zarazem napychające więc spagetti nadaje się do tego wyśmienicie, wciągajcie tą pychotę
Składniki: mięso mielone (tylko wieprzowe pamiętajcie że wołowina jest niezdrowa), koncentrat pomidorowy, cebula, makaron ugotowany aldente, bazylia, oregano, (mogą być zioła prowensalskie) sól
wykonanie: smażymy mięso mielone z cebulką i dodajemy zwykłej wody z koncentratem pomidorowym, dusimy aż wszystko będzie miakkie, następnie przyprawiamy czym się da (solą i bazylią z oregano (mogą być zioła prowensalskie) ) gdy gotowe polewamy tym makaron i zajadamy (naprawdę smaczne jak na praktycznie zero roboty )

Spagetti (danie)
opis: chcecie zrobić danie szybkie i zarazem napychające więc spagetti nadaje się do tego wyśmienicie, wciągajcie tą pychotę
Składniki: mięso mielone (tylko wieprzowe pamiętajcie że wołowina jest niezdrowa), koncentrat pomidorowy, cebula, makaron ugotowany aldente, bazylia, oregano, (mogą być zioła prowensalskie) sól
wykonanie: smażymy mięso mielone z cebulką i dodajemy zwykłej wody z koncentratem pomidorowym, dusimy aż wszystko będzie miakkie, następnie przyprawiamy czym się da (solą i bazylią z oregano (mogą być zioła prowensalskie) ) gdy gotowe polewamy tym makaron i zajadamy (naprawdę smaczne jak na praktycznie zero roboty )

Gdy świt wynosi najjaśniejszą z gwiazd a istoty patrzą z nadzieją na czas spokoju ja przygotowuję się by je chronić gdy oko Boga zgaśnie o zmierzchu

Minotaur
Anthro
Tygrysich czy koktajlowych ?
Gdy świt wynosi najjaśniejszą z gwiazd a istoty patrzą z nadzieją na czas spokoju ja przygotowuję się by je chronić gdy oko Boga zgaśnie o zmierzchu

Tygrys z Cheshire
Anthro
PERMABAN
"Well! I've often seen a cat without a grin," thought Alice; " but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever seen in my life!"

Minotaur
Anthro
Może szaszłyki ? z pewnością sobie poradzisz bo przepis banalny
Szaszłyki z krewetek (przekąska)
Opis: chcesz zaimponować znajomym w prosty i efektowny sposób a może jesteś burżujem który do gęby nie weźmie nic co jest tanie ? mamy tu coś w sam raz dla ciebie
Składniki: 16 dużych krewetek, koperek, sól, pieprz, olej
Sos: 4 filety anachois, 90 gram masła, 2 ząbki czosnku, 50 mililitrów brendy (ty Rikku nie dawaj bo się opijesz
) 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka soku cytrynowego
Wykonanie: Krewetki obrać zostawiając przy ogonku kawałek skorupki. Usunąć czarną żyłkę. Opłukać i osączyć. Nadziać krewetki na szpadki. Natłuścić olejem, osolić, posypać pieprzem i piec przez 8 minut obracając. Usmażyć posiekany czosnek na maśle i utrzeć ze wszystkimi składnikami sosu. Krewetki podawać z sosem opruszone posiekanym koperkiem, Smacznego
Szaszłyki z krewetek (przekąska)
Opis: chcesz zaimponować znajomym w prosty i efektowny sposób a może jesteś burżujem który do gęby nie weźmie nic co jest tanie ? mamy tu coś w sam raz dla ciebie

Składniki: 16 dużych krewetek, koperek, sól, pieprz, olej
Sos: 4 filety anachois, 90 gram masła, 2 ząbki czosnku, 50 mililitrów brendy (ty Rikku nie dawaj bo się opijesz

Wykonanie: Krewetki obrać zostawiając przy ogonku kawałek skorupki. Usunąć czarną żyłkę. Opłukać i osączyć. Nadziać krewetki na szpadki. Natłuścić olejem, osolić, posypać pieprzem i piec przez 8 minut obracając. Usmażyć posiekany czosnek na maśle i utrzeć ze wszystkimi składnikami sosu. Krewetki podawać z sosem opruszone posiekanym koperkiem, Smacznego

Gdy świt wynosi najjaśniejszą z gwiazd a istoty patrzą z nadzieją na czas spokoju ja przygotowuję się by je chronić gdy oko Boga zgaśnie o zmierzchu

Arachne
Taur
Żarcie które wczoraj miałem zaszczyt spożywać...

[ Click for full view: 640 x 480 (46 kb) ]
Jak widać na załączonym obrazku nawet surowe (w sensie nie gotowane/nie smażone) żarcie potrafi być arcydziełem.
[Składników wymieniał nie będę bo je widać.]

[ Click for full view: 640 x 480 (46 kb) ]
Jak widać na załączonym obrazku nawet surowe (w sensie nie gotowane/nie smażone) żarcie potrafi być arcydziełem.
[Składników wymieniał nie będę bo je widać.]
Hmm... może to być w pewnym sensie wzięte za reklamę, ale co tam - kącik i tak już nie żyje od dłuższego czasu, a przepisów było w nim dosyć trochę.
http://lodowa.actionmag.net/archiwum.php
http://lodowa.actionmag.net/archiwum.php

Taur
Ciekawostka do picia: szklanka pepsi + wrzucona tabletka Red Puls (Energy Drink z kofeinąi tauryną 

Jedno słowo - wiele dysków.

Arachne
Taur
A jak do pepsi wrzucić trochę rozpuszczalnej kawy to ma bardzo fajna i sztywna piankę. Nie próbowałem w drugą stronę ale można by kiedyś spróbować trochę pepsi do cappuccino dodać.

Minotaur
Anthro
koktajl Bomba
Coca-cola + mentosy miętowe (tylko mentosy żadne inne cukierki nie działają)
"patent mieszanki wielokrotnie sprawdzony, ostrzegam że nie ponoszę odpowiedzialności za skutki"
Coca-cola + mentosy miętowe (tylko mentosy żadne inne cukierki nie działają)
"patent mieszanki wielokrotnie sprawdzony, ostrzegam że nie ponoszę odpowiedzialności za skutki"

Gdy świt wynosi najjaśniejszą z gwiazd a istoty patrzą z nadzieją na czas spokoju ja przygotowuję się by je chronić gdy oko Boga zgaśnie o zmierzchu

Charyzmatyczny Nieznajomy z Imprezy
PERMABAN
Zapomniałeś że to musi być Pepsi Light albo cola light czy jak to tam zwą... do takiej to nawet cukru dodasz i sie buzuje.


Tygrys z Cheshire
Anthro
PERMABAN
Dodam że trzeba wrzucić całą paczkę z papierkiem (tylko srebrnym) i rzucić o ziemie

"Well! I've often seen a cat without a grin," thought Alice; " but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever seen in my life!"

Zając
Anthro
Nawet nie mówcie. Ja raz sobie owaliłem tym ściany w pokoju jak mi brat chciał posłodzić colę XD

Arachne
Taur
Kofeinizowana woda gazowana ze słodzikiem działa identycznie na mentosy. Chociaż u nas trudno czystą kofeinę dostać... A szkoda 


Tygrys z Cheshire
Anthro
PERMABAN
Spoko. Studenci jakoś sobie radzą

"Well! I've often seen a cat without a grin," thought Alice; " but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever seen in my life!"

jestę kapibarę
To miały być przepisy kulinarne a nie eksperymenty alchemiczne. Numer z colą i mentosami jest już stary jak świat. Passe :>
Wracając do tematu:
Dodatki do jajecznicy: Spróbujcie kiedyś zjeść jajecznicę z frytkami. To się soli i to się soli. Razem smakują bardzo fajnie.
Przepis na inną ciekawą jajecznicę podrzuci Edek :>
Wracając do tematu:
Dodatki do jajecznicy: Spróbujcie kiedyś zjeść jajecznicę z frytkami. To się soli i to się soli. Razem smakują bardzo fajnie.
Przepis na inną ciekawą jajecznicę podrzuci Edek :>

Minotaur
Anthro
Póki Edek śpi to ja podrzucę mój przepis na cebulki zapiekane ala nie chuchaj w moją stronę
Cebulki zapiekane ala nie chuchaj w moją stronę (danie)
Opis: Łapie cię choroba i potrzebujesz wzmocnienia w postaci naturalnego leku a może chcesz się pozbyć swojego partnera ale w taki sposób by to on rzucił ciebie by niemieć potem problemów ? Może nie stać cię na porządny obiad i musisz się ratować czymś tanim? Jest na to rada, tani i smaczny sposób który zadowoli cię w 100 %
Składniki: Kilka dużych cebul, kilka ząbków czosnku, gotowane ziemniaki, troszkę masła (około 1-2 łyżek) i kilka łyżek mleka, starty ser żółty, tymianek, sól i pieprz, kefir lub jogurt naturalny do popicia dania
Wykonanie: Cebule obrać i gotować 30 minut w osolonej wodzie, 5 minut przed wyjęciem, wrzucić obrany czosnek, po ugotowaniu wyjąć, cebule wybebeszyć z każdej cebuli zabrać ostatnie 3 warstwy połączone ze sobą odłożyć potem znowu 3 tak byśmy mieli z każdej cebuli dwie trzy warstwowe miseczki które będziemy faszerować, resztę tego co zostanie z cebuli mixujemy z czosnkiem, ziemniakami, masełkiem, mleczkiem, serem, tymiankiem, solą i pieprzem, gdy się zmiksuje faszerujemy cebulki i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, podawać z jogurtem lub kefirem jako samodzielne danie lub chłopski dodatek do kotleta

----------------------------------------------------------------
Nie lada czekolada (deser)
Opis: Czasy PRLu minęły bezpowrotnie ale z pewnością niejednej starszej osobie łza się w oku zakręci na wspomnienie cudownych chwil z przeszłości .... ahh sklepowe pustki zachęcały ochoczo obywateli to szerzenia ogólnej kombinatoryki stosowanej w zdobywaniu produktów spożywczych, np. trudna do zdobycia czekolada stała się wkrótce łatwo dostępna z powodu możliwości wypichcenia jej w domu jako produkt zastępczy, tak więc z szacunku dla wynalazców tego wspaniałego słodycza przygotujmy choć raz w domowym zaciszu czekoladę z czasów przeszłości, naturalną i swojską, podajmy ją naszym rodzicom i dziatkom by ogarnęły ich szczęśliwe chwile z dzieciństwa
Składniki: 0.5 szkl.mleka, 1.5 szkl. cukru, cukier waniliowy,
3 łyżki kakao, 3 szkl. mleka w proszku, 3/4 kostki masła, bakalie.
Wykonanie : Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym przez ok. 5 min. Dodać masło, a gdy się rozpuści dodać mleko w proszku dokładnie wymieszane z kakao. Mieszać, aż powstanie jednolita, gładka masa, dodać bakalie. Całość przełożyć do formy wysmarowanej oliwą. Pozostawić do ostygnięcia.
Cebulki zapiekane ala nie chuchaj w moją stronę (danie)
Opis: Łapie cię choroba i potrzebujesz wzmocnienia w postaci naturalnego leku a może chcesz się pozbyć swojego partnera ale w taki sposób by to on rzucił ciebie by niemieć potem problemów ? Może nie stać cię na porządny obiad i musisz się ratować czymś tanim? Jest na to rada, tani i smaczny sposób który zadowoli cię w 100 %
Składniki: Kilka dużych cebul, kilka ząbków czosnku, gotowane ziemniaki, troszkę masła (około 1-2 łyżek) i kilka łyżek mleka, starty ser żółty, tymianek, sól i pieprz, kefir lub jogurt naturalny do popicia dania
Wykonanie: Cebule obrać i gotować 30 minut w osolonej wodzie, 5 minut przed wyjęciem, wrzucić obrany czosnek, po ugotowaniu wyjąć, cebule wybebeszyć z każdej cebuli zabrać ostatnie 3 warstwy połączone ze sobą odłożyć potem znowu 3 tak byśmy mieli z każdej cebuli dwie trzy warstwowe miseczki które będziemy faszerować, resztę tego co zostanie z cebuli mixujemy z czosnkiem, ziemniakami, masełkiem, mleczkiem, serem, tymiankiem, solą i pieprzem, gdy się zmiksuje faszerujemy cebulki i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 30 minut, podawać z jogurtem lub kefirem jako samodzielne danie lub chłopski dodatek do kotleta

----------------------------------------------------------------
Nie lada czekolada (deser)
Opis: Czasy PRLu minęły bezpowrotnie ale z pewnością niejednej starszej osobie łza się w oku zakręci na wspomnienie cudownych chwil z przeszłości .... ahh sklepowe pustki zachęcały ochoczo obywateli to szerzenia ogólnej kombinatoryki stosowanej w zdobywaniu produktów spożywczych, np. trudna do zdobycia czekolada stała się wkrótce łatwo dostępna z powodu możliwości wypichcenia jej w domu jako produkt zastępczy, tak więc z szacunku dla wynalazców tego wspaniałego słodycza przygotujmy choć raz w domowym zaciszu czekoladę z czasów przeszłości, naturalną i swojską, podajmy ją naszym rodzicom i dziatkom by ogarnęły ich szczęśliwe chwile z dzieciństwa

Składniki: 0.5 szkl.mleka, 1.5 szkl. cukru, cukier waniliowy,
3 łyżki kakao, 3 szkl. mleka w proszku, 3/4 kostki masła, bakalie.
Wykonanie : Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym przez ok. 5 min. Dodać masło, a gdy się rozpuści dodać mleko w proszku dokładnie wymieszane z kakao. Mieszać, aż powstanie jednolita, gładka masa, dodać bakalie. Całość przełożyć do formy wysmarowanej oliwą. Pozostawić do ostygnięcia.
Gdy świt wynosi najjaśniejszą z gwiazd a istoty patrzą z nadzieją na czas spokoju ja przygotowuję się by je chronić gdy oko Boga zgaśnie o zmierzchu
Ja wam dam jak bede mial wiecej czasu, przepis mojej roboty(eksperymenty robilem w kuchni) dam, jesli Cenzor tego nie zablokuje tematu

Charyzmatyczny Nieznajomy z Imprezy
PERMABAN
Heh.. to już wiem dlaczego go na necie nie ma



Minotaur
Anthro
Szpieg z krainy deszczowców się znalazł
czytałbyś może wcześniejsze posty i sprawdzał godziny ich wysłania 


Gdy świt wynosi najjaśniejszą z gwiazd a istoty patrzą z nadzieją na czas spokoju ja przygotowuję się by je chronić gdy oko Boga zgaśnie o zmierzchu
Edziowa Jajecznica
no dobra, dobra... opublikuje już ten przepis... bo się zaraz pobijecie.
w ogóle to nie pisałem bo mnie ten wątek średnio fascynuje, nie jaram się przepisami znalezionymi na gejowskich forach ;)
a więc zaczynamy od tego że podsmażamy na patelence drobno pokrojoną w kostkę kiełbkaskę /szynkę. Kiedy już się ładnie zarumieni, wrzucamy cebulę.
w tym czasie w osobnym naczyniu rozbijamy 3 jajka i na każde jajko dajemy 8 łyżek mleka.
kiedy cebula się lekko podsmaży wlewamy rozmemłane z mlekiem jajka.
Dodajemy 2-3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczkę sosu sojowego.
pieprzymy & solimy do smaku
całość posypujemy suto szczypiorkiem.
Przepis przetestowany, działa w 100% Lv'owi dziękuje za udział w beta testach... wyszedł z nich... żywy i... najedzony. podobno nawet mu smakowało xD
no dobra, dobra... opublikuje już ten przepis... bo się zaraz pobijecie.
w ogóle to nie pisałem bo mnie ten wątek średnio fascynuje, nie jaram się przepisami znalezionymi na gejowskich forach ;)
a więc zaczynamy od tego że podsmażamy na patelence drobno pokrojoną w kostkę kiełbkaskę /szynkę. Kiedy już się ładnie zarumieni, wrzucamy cebulę.
w tym czasie w osobnym naczyniu rozbijamy 3 jajka i na każde jajko dajemy 8 łyżek mleka.
kiedy cebula się lekko podsmaży wlewamy rozmemłane z mlekiem jajka.
Dodajemy 2-3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczkę sosu sojowego.
pieprzymy & solimy do smaku
całość posypujemy suto szczypiorkiem.
Przepis przetestowany, działa w 100% Lv'owi dziękuje za udział w beta testach... wyszedł z nich... żywy i... najedzony. podobno nawet mu smakowało xD
Nie możesz rozpoczynać nowych wątków.
Możesz przeglądać wątki.
Nie możesz dodawać odpowiedzi.
Nie możesz edytować swoich postów.
Nie możesz kasować swoich postów.
Nie możesz dodawać ankiet.
Nie możesz głosować.
Nie możesz dodawać załączników.
Nie możesz pisać bez weryfikacji.